Malaga International Vliegveld en Malaga stad

Zin in een strandvakantie met een beetje extra avontuur? Dan is de Costa del Sol een perfecte locatie voor je. De Costa del Sol is het kustgebied van Andalusië, één van de regio’s van Spanje. Niet alleen kan je er lekker op het strand liggen zonnebaden, als je wat afwisseling wilt zijn er genoeg steden waar je je prima kunt vermaken.

Denk bijvoorbeeld aan Malaga stad. Deze stad staat bekend om de vele historische gebouwen en de rijke cultuur. Via Malaga International Vliegveld ben je zo in het gebied. Malaga stad ligt op nog geen 8 kilometer afstand van dit internationale vliegveld, wat natuurlijk wel zo makkelijk is.

 

Een historisch vliegveld

Malaga Vliegveld werd rond 1919 opgericht en mag dus dit jaar haar 100-jarige verjaardag vieren. Dat het een vliegveld in ontwikkeling is, is goed te zien aan de groei die het jaarlijks meemaakt. Een voorbeeld van groei is het aantal verwerkte passagiers. In 2009 reisden er zo’n 11,6 miljoen mensen via Malaga Airport. In 2019 zal dit aantal naar verwachting met 7 miljoen reizigers zijn gegroeid vergeleken met 2009. De teller zal dan op 19 miljoen reizigers per jaar liggen.

Dat klinkt misschien erg veel, wat het ook is, maar vergeleken met bijvoorbeeld Amsterdam Schiphol met 71 miljoen reizigers in 2018 valt het weer mee. Toch is Malaga Airport de vijfde belangrijkste luchthaven van Spanje. Het vliegveld verwerkt voornamelijk veel Europese vluchten, en dan met name onder de Britten is Malaga Vliegveld erg populair.

 

Malaga Luchthaven heeft een museum?

Ja, je leest het goed. Malaga Luchthaven is sinds 1997 de trotse eigenaar van ‘Museo de Aeropuertos y Transporte Aéreo’, ook wel het museum van ‘Vliegveld, Navigatie en Luchttransport’ genoemd. Naast de tentoongestelde oude objecten en historische gates gaat het in deze tentoonstelling vooral om de ontwikkeling die de luchtvaart heeft doorgemaakt in Spanje.

Er wordt tentoongesteld hoe de vroegere visie van Malaga als een toeristisch trekpleister werd gerealiseerd. Malaga Luchthaven speelt hierbij een centrale rol bij het mogelijk maken van de aankomst en het vertrek van vele miljoenen toeristen elk jaar.