Auto huren luchthaven Gran Canaria

Ga je op vakantie naar Gran Canaria, dan kun je het eiland verkennen door een auto huren luchthaven Gran Canaria. Op het vliegveld van Gran Canaria heb je de mogelijkheid om een auto te huren bij verschillende verhuurbedrijven. Dat is zeker aan te raden als je op eigen initiatief het eiland wilt gaan ontdekken. Voordat je een auto huurt is het wel verstandig om een aantal zaken geregeld te hebben. Bedenk bijvoorbeeld vooraf hoeveel geld je kwijt wilt zijn aan de huur, aan welke eisen de auto moet voldoen en hoe de verzekering tijdens de huur geregeld is.

 

Op onderzoek

Voordat je over kunt gaan tot een auto huren luchthaven Gran Canaria, is het verstandig om een aantal zaken op een rij te zetten. Wat voor soort auto wil je bijvoorbeeld huren? Moet het een grote auto zijn waarmee je ook over ruiger terrein kunt rijden of is een kleine auto voor twee personen voldoende? Door voor het vertrek naar de bestemming deze en andere zaken uit te zoeken kom je tijdens het bezoek aan het eiland niet voor verassingen te staan. Zo kun je bijvoorbeeld vooraf al bepalen bij welke maatschappij je een auto wilt huren. Ook is het in veel gevallen mogelijk om een auto te reserveren zodat je, nadat je geland bent op het vliegveld van Gran Canaria, gelijk kunt wegrijden.

 

De kosten voor een auto huren luchthaven Gran Canaria

Huur je een auto, dan is het belangrijk dat je hier tijdens de vakantie gebruik van kunt maken met het nodige comfort. De auto moet jou kunnen vervoeren en je wilt er natuurlijk niet te veel voor betalen. Daarom is het verstandig om voordat je een auto huurt, een vergelijking te maken. Daarin kun je verschillende aanbieders met elkaar vergelijken op het gebied van prijs voor de huur, kosten voor de verzekering en kosten voor het aantal kilometers dat je mag rijden als je het maximum hebt overschreden. De verzekering van de auto tijdens de huur is ook zeer belangrijk. In veel gevallen wordt een groot deel van de verzekering gedekt met de creditcard waarmee je de auto kunt betalen. Bij de meeste bedrijven heb je ook de mogelijkheid om een extra verzekering af te sluiten.

 

Handig om te weten

Een auto reserveren voordat je vertrekt is voornamelijk aan te raden als je tijdens een drukke periode op reis gaat. Dan ben je ervan verzekerd dat je ook een auto tot je beschikking hebt zodra je geland bent. In Spanje, dus ook op de Canarische eilanden, mag je vaak pas een auto huren als je een minimale leeftijd hebt van 21 jaar. Houdt er dan ook rekening mee dat dit het geval is bij de maatschappij waarbij je een auto wilt huren. Op Gran Canaria gelden over het algemeen dezelfde regels als in de rest van Europa in het verkeer. Controleer in elk geval voordat je vertrekt of je in het bezit bent van een geldig rijbewijs om op pad te kunnen.