Barcelona Luchthaven

De Luchthaven van Barcelona heeft als bijnaam ‘El Prat’. Dit is naar de gemeente El Prat waar het vliegveld ligt. Terminal 2 ligt op ongeveer 15 kilometer van Barcelona af en voor Terminal 1 is dit zo’n 20 kilometer. Niet zo slecht, maar wel ver genoeg dat er goede vervoersmogelijkheden vanaf het vliegveld beschikbaar zijn. Denk bijvoorbeeld maar aan tal aan opties voor het openbaar vervoer, de taxi of huurauto’s. Ondanks dat Barcelona ‘maar’ 2 Terminals heeft, is het vliegveld de op één na grootste van Spanje (op Madrid Airport na).

Door intensieve moderniseringen over de jaren heen zijn de twee Terminals voorzien van de beste technieken om zoveel mogelijk passagiers te kunnen verwerken. Tussen de twee Terminals rijden vrijwel de hele dag shuttlebussen om je van punt A naar B te brengen.

 

Hoe heeft Barcelona Airport zich ontwikkeld?

De eerste berichten over het bestaan van Barcelona Airport stammen uit 1916. Het vliegveld mag dit jaar dus 103 kaarsjes uitblazen, wat enorm oud is. Tot ongeveer 1948 werden de grootste onderdelen van dit internationale vliegveld gebouwd. Denk bijvoorbeeld aan Terminal 1, Terminal 2 en de verkeerstoren(s).

De jaren daarna werd er voornamelijk gesleuteld aan wat er al aanwezig was dan uitbreiding in de vorm van nieuwe Terminals. In 1963 bereikte Barcelona Airport al haar eerste miljoen bezoekers in een jaar. 7 Jaar later, in 1970, was dit aantal al opgekropen naar zo’n 5 miljoen per jaar. Vorig jaar, in 2018, werden er maar liefst 50 miljoen mensen naar en via Barcelona Airport vervoerd.

 

Hoe zit het met het openbaar vervoer vanaf Aeropuerto Barcelona?

Als je ervoor kiest om op vakantie te gaan naar Barcelona en omstreken is het een slimme keuze om te kiezen voor Aeropuerto Barcelona als aanvlieg luchthaven. Maar hoe zit het met het openbaar vervoer vanaf de luchthaven? Er zijn veel opties wat betreft het openbaar vervoer. Afhangend van je bestemming kun je kiezen voor verschillende opties met de bus, trein of metro en die je naar de binnenstad van Barcelona kunnen brengen. Er zijn stadsbussen, regiobussen en internationale bussen die je kan kiezen vanaf het vliegveld.

De internationale bussen hebben zelfs als eindbestemming Frankrijk en Andorra. Als je op Barcelona Airport vliegt hoeft Barcelona dus niet je eindbestemming te zijn, het vliegveld ligt centraal als je avontuurlijke plannen je verder brengen.